piątek, 16 marca 2012

PICpbz - nasza odpowiedź na remont stada na małych fermach

PICpbz skierowany jest do producentów trzody chlewnej oczekujących wszechstronności od wykorzystywanego na fermie materiału męskiego.

Hodowcy od lat zasypywali PIC pytaniami o możliwość zakupu takiego knura, który jednocześnie nadawałby się do produkcji plennej loszki remontowej jak i szybko rosnącego mięsnego tucznika. Tucznika o dobrym wykorzystaniu paszy, szybko rosnącego, który wybacza niedostatki jakości dostępnej paszy a ubity cieszy zarówno hodowcę jak i zakład mięsny.

PICpbz to knur właśnie dla, mniejszych gospodarstw w których wprowadzenie pełnego programu hodowlanego jest kłopotliwe a często niemożliwe. Wykorzystanie tego zdrowego knura maksymalnie uprości hodowlę na Państwa gospodarstwie i równocześnie zamknie je na dopływ zwierząt ze stad o nieznanym często bardzo złym statusie zdrowotnym.

Przygotowując tego knura na polski rynek myśleliśmy także o cechach, które pozwolą jego potomstwu dostosować się do warunków często odbiegających od zootechnicznego ideału. Dlatego wigor, jakość nóg oraz łatwa adaptacja do zmiennych warunków fermowych stały się jednym z naszych celów gdy wybieraliśmy linie przeznaczone do jego produkcji.

PICpbz to prawdziwy ZBÓJ w twojej hodowli, który sprawi, że będzie prostsza dostarczając:

ZDROWIE, PLENNOŚĆ i MIESNOŚĆ.

Porównanie  cech selekcyjnych knurów PIC PBZ do PBZ dostępnych SUL:


Przyrost (gram)
Mięsność %
Index
PBZ *
838
60,9
140
PICpbz #
1158
62,9
163


* Średnie przyrosty knurów PBZ dostępnych SUL w dniu grudniu 2011r. 
# przyrost testowy PIC
Średni wiek w 100Kg – 152 dni
Minimum 14 sprawnych sutków

Jeżeli macie Państwo więcej pytań prosimy o kontakt z Przedstawicielemi Handlowymi PIC.

Kim Jesteśmy?

Moje zdjęcie
Warszawa, Poland
Kontakt tel: 022 5695740 email: polskainfo@genusplc.com PIC to firma hodowlana wykorzystująca wiodace technologie w sektorze trzody chlewnej w celu obnizenia kosztów produkcji wysokiej jakosci chudego miesa. Doskonalimy ważne ekonomicznie i produkcyjnie cechy tuczników, tak by hodowca zawsze osiągał "zdrowy zysk!".